E-Gold nedir?E-Gold ile hesaba havale nasıl yapılır?

E-Gold internet ortamında para transferini en hızlı gerçekleştiren online bankacılık sistemidir.E-Gold hesabınızı 24 saat dünyanın heryerinden kontrol edebilir, para aktarma, para çekme gibi işlemlerinizi saniyeler içerisinde gerçekleştirebilirsiniz.

Fazla ayrıntılara girmeden e-gold üzerinden nasıl hesabımıza para yollarız bundan bahsetmek isterim.Daha önceleri ( PTC ) tıkla kazan siteleri veya yabancı para kazanma, reklam, mail firmaları PayPal üzerinden işlem görmekteydi.Şu anda hemen hemen hepsi Alertpay'a geçiş yapmıştır.Bu durumda kazancımızda çok fazla kesinti yaşamadan paramızı nasıl kendi hesaplarımıza aktaracağız bunlardan bahsedeceğim.


Lütfen dikkatlice okuyunuz.


Örnek olarak yabancı firma Bux.to yu ele alalım.Bux.to Alertpay'a ödeme yapmaktadır.Alertpay ise Türkiye'ye çek ile ödeme yapmaktadır.Tabi çek ile ödeme alınca ufak tefek kesintiler görülüyor (faiz kesintisi) ve 1-1.5 ay kadar beklemek zorunda kalıyorsunuz.Kazancınızda eksilme olmamasını ve fazla beklemek istemediğiniz için paranızı Alertpay dan E-gold a aktarıp daha sonra kendi hesabınıza geçirmeyi düşünüyorsunuz.O halde yapmanız gereken şunlar.E-Gold un bünyesinde olan ve sürekli çalıştığı para aktarma siteleri vardır.Bu siteleri görmek için http://www.e-gold.com/unsecure/links.htm#marketmaker linkini tıklayarak ulaşabilirsiniz.Bu linkte açılan siteler birebir bankanıza havale yapmaktadır ve uzun süren yolculuğumuz bu noktada bitmektedir.Bu para aktarma sistemleri e-gold un garantisi ile çalışmaktadır.Dolar kuru vs baz alındıktan sonra ödeme yapılmaktadır.Bu sitelerden Türkiye üzerinde en çok kullanılanı olan www.icegold.com dan işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.Bunun yanında diğer siteleride değerlendirebilirsiniz.

Adım 1= Bux.to üzerinden paranızı Alertpay'a gönderdiniz

Adım 2=Alertpaydan paranızı çekle istediniz-----> işleminiz tamamlandı çeki beklemeye geçtiniz.

Alertpay dan paranızı E-Golda gönderdiniz .5 dk içinde paranız E-Gold hesabınıza geçti----->işleme devam edelim,

Adım 3=E-goldun bünyesinde bulundurduğu ve birebir paramıza hesabımıza aktaracak olan sitelere girdik örnek www.icegold.com yada http://www.e-gold.com/unsecure/links.htm#marketmaker bülümünden kendimize uygun bir site seçtik.

Adım4=Bu firmalar hesabınıza para yatırabilmek için iban,banka numarası,banka swift kodu (örn: oyakbank ın swift kodu OYAKTRIS) gibi bilgilere ihtiyaç duymaktadır.Bu bilgiler haricinde diğer bilgiler isim soyisim gibi bilgiler olacaktır.

Bu gibi bilgileri tamamlayıp ödeme isteğini tamamladıktan sonra 10 gün içinde paramız hesabımza yatmaktadır.

Peki bu olayın mantığı buysa paramızı nasıl aktaracağız kısmına geçelim.Şimdi gelelim www.icegold.com un çalışma prensibine.Siteye giriş yaptıktan sonra sell E-gold linkine tıklıyoruz.Sell (satmak),buy (almak) yada bu linke tıklayıp http://www.icegold.com/sell_e-currency.php gerekli kayıt sayfasına geçelim.

Lütfen bu kısmıda dikkatlice okuyalım---Yolculuğun Sonu

1.ADIM
Fund the wire with:* e-gold kutucuğunu seçin

Amount to be wired:* e-gold hesabınızdaki dolar miktarını yazın.(e-golddaki para gram olarak hesaplanır.Günlük kurlar değiştiği için dolar karşılığı da değişebilir.Bu nedenle 75 dolarınız varsa buraya örneğin 72 dolar gibi bir miktar düşüğünü yazın)

Wire type:* Normal (2-3) days seçili olsun.(komisyon ücreti en az olan bu)

Receival fee paid by:* receiver seçili olmalıdır.(komisyon sizden kesilecek)

Beneficiary's name:* banka numarası sahibini yazın.(sizin adınıza ise kendi adınızı başkasının adına ise onun adını yazın)

Beneficiary's address:* adresinizi yazın

Bank account no. or IBAN:* banka hesap numaranıızı yazın (3575821 gibi)

Bank name and address:* şubenizin adını adresini yazın. (OYAKBANK
Cebeci Şubesi ANKARA gibi)

Bank SWIFT (BIC) code:*bankanızın swift kodunu yazın (oyakbank ın swift kodu OYAKTRIS)

Your name:*adınız

Your e-mail:*e-mail adresiniz

Your phone:*telefonunuz

Your country:*ülkeniz

Bunları yazdıktan sonra Preview tuşuna basarak yazdığınız bilgileri tekrar kontrol edin.

2.ADIM
Hata varsa back tuşuyla geri dönüp düzeltin. Herşey doğruysa proceed tuşuyla onaylayın.

3.ADIM
Proceed tuşuna basınca karşınıza E-gold para transfer sayfası çıkacak. Burada en üstte firmanın adını hesap numarasını ve gönderilecek doların gram olarak karşılığını göreceksiniz. Memo hanesini boş geçebilirsiniz. From hanesine ise size ait olan E-gold hesap numarasını yazın. Passphrase hanesine şifrenizi yazın. Turing number hanesine ise yanda görülen rakamları dikkatle yazın. (endişe etmeyin bu sayfa 128 bit kriptoludur ve E-gold'a aittir). Bilgileri doğru olarak yazdıktan sonra prewiev tuşuna basın. Hesap kontrol edilecek ve yeterli gram altın bulunursa onayınız istenecektir. Eğer altın miktarı yetersiz kalırsa birinci adımdaki amount to be wired hanesinde yazan dolar miktarını birkaç dolar düşürün.
İşte bu kadar. Bir hafta ile 10 gün arasında paranız belirttiğiniz banka hesabında olacaktır.

Alıntıdır:http://www.internettekolaykazanc.tr.gg/E_Gold-dan-Hesaba-Havale.htm